Me Me

tiistai 3. maaliskuuta 2015

Päiväni kuvina - vihdoinkin!

Montakohan viikkoa on siitä, kun otin päiväni kuvina -kuvat ja lupasin tehdä teille katsauksen päivittäiseen elämääni? Varmaan kohta kolme, sillä pentukaan ei ollut tullut vielä silloin. Sattuneesta syystä arki on nyt muuttunut, ja päätin alunperin jo viikko sitten eilen ottaa uudet kuvat - jotka peräti tulevat aikataulussa tänne bloginkin puolelle. Valitettavasti kuvia ei järin montaa ole, sillä eilinen elämäni oli varsin yksitoikkoista eikä nyt aivan täysin vastannut jokapäiväisiä tekemisiäni. Ennen kuin kuitenkaan mennään ajassa taaksepäin, niin mainitsen jo heti alkuunsa, että vaakaan oli tullut plussaa. Paino oli tänä aamuna 97,4 kg ja fiilis lievästi masentunut.


Maantaiaamu alkoi perinteisesti ruisleivällä päällisineen (Beceliä, leikkelettä ja kurkkua), kupillisella kahvia ja puolikkaalla lasillisella viikonlopusta jäänyttä appelsiinituoremehua - ja erittäin poikkeuksellisesti myös croissantilla, joita anoppi syystä tai toisesta antoi edeltävän iltana tyttöystävän matkaan. Kuten kuvasta ehkä voi havannoida, on lautaseni ja lasit tyhjiä. Miksi? Koska olin jo pistellyt ruoat poskeeni kun hihkaisin, että "hei voi ei, annatko mulle kameran? Mun piti tehdä tänään päiväni kuvina!"


Tyttöystävä lähti kouluun ja minä jäin koiran kanssa kotiin opiskelemaan. Viemme vuoroaamuin koiran pihalle heti herättyämme, vaikka se yleensä on ehtinyt tehdä tarpeensa paperille jo ennen kuin ehdimme nousta sängystä - ja koska eilisaamuna pääsin pälkähästä, niin hommakseni jäi sitten leikittää pentua, jolla nykyään energiaa piisaa ihan riittävästi. Herra ei tahtonut pysyä kuvassa, ja jäljelle jäi vain vinkuleluparka.


Harkitsin ensin kuvaavani päiväni sellaisena päivänä kun olen koulussa. Toisaalta arkeni on tällä hetkellä realistisimmillaan niinä päivinä kun olen kotona, koska kontaktitunteja on vain kahtena päivänä viikossa. Opiskeluni kotona on siis lähinnä esseiden kirjoittamista, osallistumista keskusteluihin netissä ja lääkelupatenttiin lukemista. Ja olen muuten äärimmäisen huono istumaan paikallani pitkiä aikoja, joten eilenkin ramppasin vähän väliä tekemässä ties mitä. Jossain kohtaa laitoin musiikinkin taustalle. Makuni sen suhteen on muuten tosi vaihteleva ja kuuntelen sekaisin melkein mitä tahansa, paitsi mitä tahansa raskasta musiikkia tai klassista.


Joskus puoli neljän aikaan iskenyt päänsärky pisti keskeyttämään kouluhommat. En valitettavasti muistanut ottaa kuvia kaikista syömisistäni, mutta lounaaksi söin porkkanalettuja raejuustolla ja yhdeksi välipalaksi muistaakseni banaania. Eilisen syömingit olivat ihan mitä sattuu, sillä meillä oli viikonlopun jäljiltä tyhjä jääkaappi ja kyhäilin vaan kasaan mitä keksin. Kuvassa näkyvä puuro maistuikin välipalaksi kouluhommien jälkeen. Meillä siis syödään "päivällinen" useimmiten vasta joskus seitsemän-kahdeksan aikaan, mistä johtuen iltapala jää usein syömättä ja syön päivän aikana kaksi välipalaa. Tein koiraherran kanssa päivähommat ja me asetuttiin sohvalle katsomaan pitkästä aikaa Sykettä Yle Areenasta. Olen muuten monta jaksoa jäljessä!


Tyttöystävä tuli kuuden aikaan kotiin ja lähdimme saman tien käymään kaupassa vähän pidemmällä. Koiralle hankittiin Mustista ja Mirristä uusi kaulapanta ja uutta pureskeltavaa, Cittarista taas tuotiin ruokaostokset - joita tosin piti täydentää vielä lähi-S-marketissa, koska meiltä jäi parit pakasteet ostamatta kun tuli kiire bussiin. Ulkona oli tosi kurja keli, vaikka sää olikin leuto. Pahoittelut viimeisten kuvien laatu!


Hetken mielijohteesta jäimme jo aikaisemmin bussista pois ja piipahdimme vielä kirjastossa hakemassa yhden varaamani romaanin. Olen aina ollut tosi ahkera lukemaan, mutta välillä tulee kausia kun ei vaan koulujuttujen lomassa jaksa avata hyvääkään kirjaa. Joulun jälkeen lukuinnostus on kuitenkin palannut ja olen lukenut paljon niin uusia kuin aikaisemmin lukemianikin teoksia. Ihan viimeisimpänä luin Jojo Moyesin Me Before You (löytyy myös suomennettuna nimikkeellä Kerro minulle jotain hyvää), ja samaiselta kirjailijalta hain nytkin kaksi kirjaa lisää. Me Before You on aivan mahtava kirja ja kertoo neliraajahalvaantuneen nuoren miehen ja tämän uuden henkilökohtaisen avustajan keskinäisestä suhteesta - suosittelen! Meidän kirjastossa on muuten meneillään kuvassa näkyvä lukuhaaste, ja itsellekin on tarttunut lappunen mukaan. Ideana on valita listasta joku kriteeri, vaikkapa "perinteinen romanssi", "kirja josta tehtiin elokuva" tai "Finlandia-palkittu kirja" ja raksia sitten ruutuun kun on sellaisen lukenut.

Kotona heitettiin sitten ranskalaiset ja nugetit (älkää sanoko mitään, ei todella kuulu meidän normiruokavalioon) uuniin, käytettiin koiraa ulkona, siivottiin pissoja lattialta, leikittiin, katsottiin telkkaria, kävin suihkussa, katsottiin lisää Sykettä ja tapeltiin siivoamisesta. Sinänsä valitsin huonon päivän kuvaamiselle, koska esimerkiksi päivän syömiset ei vastaa todellisuutta, enkä yleensä ole noin paljon sisällä kotona. Toisaalta hyvä valinta, koska sainpahan kerrottua jostain muustakin kuin vaikkapa siivoamisesta tai kaupungilla pyörimisestä. :D

Toivottavasti joku koki tämän virkistävänä vaihteluna normipostauksiin. Ihanaa maaliskuun alkua, ainakin itse odottelen jo kevättä ihan innolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos asiallisista kommenteista!