Olen jo pitkään halunnut tehdä itse porkkanalettuja, sillä tykkään niistä ihan hirveästi, eikä aikaisemmin ole tullut kokeiltua. Ihan hyvin olisin vain voinut heittää porkkanaraastetta tavalliseen lettutaikinaan, mutta bongattuani Kotikokeista tämän ohjeen halusin kokeilla sitä. Pakko myöntää, että olin ensin vähän skeptinen - etenkin kun taikina ei muistuttanut lettutaikinaa edes etäisesti. Mutta todella hyviä tuli! Söimme lounaaksi raejuuston kanssa ja pari kolme riitti selättämään nälän.
Porkkanaletut:
3 dl porkkanaa hienona raasteena
½ dl korppujauhoja
½ dl (vehnä)jauhoja
1½ dl maitoa
50 g sulatettua margariinia
2 munaa
suolaa
valkopippuria
Sekoita mausteet korppujauhoihin ja mittaa maito mukaan. Anna turvota hetki. Pese, kuori ja raasta porkkanat. Lisää kaikki ainekset kulhoon ja sekoita. Paista pannulla.
Saman ohjeen mukaan voit valmistaa ohukaiset myös perunasta tai punajuuresta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos asiallisista kommenteista!