Me Me

maanantai 10. elokuuta 2015

Pariisin kooste

Nyt on kotiuduttu helteisestä Pariisista! Tarkoitukseni ei ollut pommittaa teitä matkakuvilla, mutta en voinut vastustaa kiusausta. Tässä siis parhaat palat sullottuina kollaaseihin ja vain hyvin tiivis teksti.



Saavuimme perjantaina aamuyöstä äitini luokse koneemme laskeuduttua yhdeltätoista yöllä, ja kotiuduimme eilen. Pariisissa oli samaan aikaan ihanaa ja kamalaa - stressiä lisäsivät halu nähdä mahdollisimman paljon lyhyessä ajassa, turistit, kuumuus, nestehukka ja ranskankielen taidottomuus sekä meidän molempien käsittämätön kyky eksyä. Toisaalta taas Pariisin keskusta oli niin kaunis ja loimme ihania muistoja; ajelimme jokilaivalla Pariisin yössä, kävimme ruokakierroksella Montmartressa maistelemassa macaronseja, suklaita, viinejä, juustoja ja leikkeleitä sekä hyytelöitä; vierailimme tietenkin Louvressa ja katsastimme Champs-Elyseen, Sacre-Coeurin sekä Notre Damen katedraalin; ja alueemme Le Marais ja pieni hotellimme (joka oli tosiasiassa vain viisi huonetta sisältävä guest house, rakennettu pariisilaiseen asuntoon, loistavalla palvelulla ja maailman parhaimmalla aamupalalla) olivat ihania.


Painoa on tuskin päässyt Pariisin matkan aikana tulemaan, sillä kävelimme aivan kaikkialle emmekä herkutelleet kuin ruokakierroksella. Käytimme metroa vain kerran kun meillä oli tarve pysyä aikataulussa, ja bussia kerran kun olimme aivan täydellisen poikki käveltyämme ensin Louvreen ja sieltä Champs-Elyseelle. Valitettavasti riisuin Fitbit Flexin lentokentän turvatarkastuksessa ja laitoin sen sen jälkeen laukkuuni, ja aktiivisuusranneke jäi unholaan. Olisi ollut niin mielenkiintoista montako askelta ja montako kilometriä reissun aikana tuli taivallettua.



Nyt koittaa paluu arkeen, tosin mulla on vielä viikko lomaa ennen uusien töiden alkua. Ihanaa alkuviikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Oi miten ihanan näköstä! Kiitos kuvamatkasta :-) Oli varmasti hauskaa! Miekin tahon! :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Oli hauskaa, joskin kyllä sitä kuumuuden ja turistirysän tuskaakin riitti vastapainoksi. :D

      Poista

Kiitos asiallisista kommenteista!