Me Me

maanantai 31. elokuuta 2015

Viikkokooste: Pohjanoteeraus

Tämä viikko on herkuttelun puolesta mennyt kyllä aivan eeppisen pieleen, koska joka päivä on tullut syötyä jotain makeaa tai suolaista joko enemmän tai vähemmän, eikä se ruokakaan ole ollut mitään maailman terveellisintä ihan joka päivä. Miksi? Jäi viime viikonlopulta, kaveri toi tullessaan, halusin ilahduttaa tyttöystävää, näin toista kaveria... Kyllä sitä opettelemista on niin paljon tuon makeansyönnin suhteen, eikä noita tekosyitä pitäisi itselle sallia niin hölläkätisesti. Ainoa positiivinen puoli on se, ettei ole tullut ostettua yhtäkään kokonaista karkkipussia taikka sipsipussia. Painokin oli tänä aamuna 103,5 kg, eli eipä sitä pudotusta ole tullut ja masentaa niin vietävästi olla yli satakiloinen.

No, joka tapauksessa - kysymysmerkit ruokapäiväkirjassa ilmaisevat, että en ole muistanut päivittää ruokapäiväkirjaa samana iltana tai vielä seuraavanakaan aamuna, ja en enää jälkikäteen ole muistanut mitä olen syönyt. Olen kuitenkin yrittänyt olla ihan yhtä rehellinen kuin aikaisemminkin, vaikka viime viikko onkin karua luettavaa. Tällä viikolla me ollaan turvauduttu valmisruokiin tavallista useammin, mutta ne ovat olleet kalaruokia. Puhuimme eilen alustavasti syyskuun kuukausitavoitteista, ja ainakin sille herkuttelulle on luvassa oma lupauksensa.

Kuukauden tavoitteet tällä viikolla:
1. Aina salaattia jääkaapissa
- Toteutunut - joko keräsalaattia tai leivänpäällyssalaattia löytyy.
2. Vähintään yhden aterian kanssa kasviksia tai salaattia päivittäin
- Toteutunut lähes joka päivä.
3. Vähintään kaksi liikuntakertaa viikossa koiran kanssa lenkkeilyn lisäksi
- Ei toteutunut - tähänkin on nyt luvassa niitä muutoksia!

Ruokapäiväkirja

Maanantai 24.8:

Aamupala: Kaksi viipaletta ruispalaa vähärasvaisemmalla Oivariinilla, salaatilla, kurkulla, toinen kinkulla ja toinen juustolla sekä Aktivia luonnonjugurttia ja 2 rkl mysliä, 2 dl appelsiinituoremehua ja maitokahvi.

Lounas: Kanasalaatti broilerinrintafileellä, salaatilla, tomaatilla, kurkulla, fetalla, suolapähkinöillä ja Rhode Island salaatinkastikkeella sekä itsetehty juustolla, kinkulla ja salaatilla täytetty rukiinen sämpylä.

Välipala: Pala kinkkujuustopiirakkaa

Päivällinen: Finduksen kalapala ja ranskalaiset ketsupilla ja chili-kastikkeella

Iltapala: Kinkku-juustopiirakkaa

Muut herkut: Sipsiä ja karkkia


Tiistai 25.8:

Aamupala: Kaksi viipaletta ruispalaa vähärasvaisemmalla Oivariinilla, salaatilla, kurkulla, toinen kinkulla ja toinen juustolla sekä Aktivia luonnonjugurttia ja 2 rkl mysliä, 2 dl appelsiinituoremehua ja maitokahvi.

Lounas: Saarioisten kalakeitto ja täytetty rouhesämpylä (vähärasvaisempi Oivariini, kinkku, juusto)

Välipala: Sämpylä, kaksi suolakeksiä, kolme keksiä, pähkinöitä, pala kinkkujuustopiirakkaa (osan söin kotona ja osan verenluovutuksessa, köh)

Päivällinen: Jauhelihapapukastike ja tumma makaroni

Iltapala: Sämpylä, sipsiä ja puolikas Twix


Keskiviikko 26.8

Aamupala: Kaksi viipaletta ruispalaa vähärasvaisemmalla Oivariinilla, salaatilla, kurkulla, toinen kinkulla ja toinen juustolla sekä Aktivia luonnonjugurttia ja 2 rkl mysliä, light-päärynämehua ja maitokahvi.

Lounas: Jauhelihapapukastike ja tumma makaroni, tomaattia ja kurkkua

Välipala: ?

Päivällinen: Jauhelihapapukastike ja tumma makaroni, tomaattia ja kurkkua

Iltapala: Mansikkavalkosuklaapatukka


Torstai 27.8:

Aamupala: Kaksi sämpylää vähärasvaisemmalla Oivariinilla, leikkeleellä ja kurkulla, maitokahvi ja light -päärynämehua.

Lounas: Jauhelihapapukastike ja tumma makaroni

Välipala: Kaksi viipaletta kaurapalaa vähärasvaisemmalla Oivariinilla, leikkeleellä, juustolla ja kurkulla x 2 (eri aikoihin)

Kahvilassa: Pala porkkanakakkua ja kaakao kermavaahdolla
Elokuvissa: Pieni Pringles -purkki (40 g)

Illallinen: (krhm, jäätävän riidan jälkeen kello yhdeltä yöllä kun kumpikaan meistä ei ollut syönyt mitään moneen tuntiin) Burger Kingin Whopper -ateria


Perjantai 28.8:

Aamupala: ?

Lounas: ?

Välipala: Salted caramel -jäätelöä

Päivällinen: Porsaan ulkofilettä kolme ohutta viipaletta sekä röstiperunoita, alkupalaksi vihersalaattia pienellä palalalla savulohta

Jälkiruoka: Salted caramel -jäätelöä ja kauraomenapaistosta


Lauantai 29.8:

Aamupala: Kaksi viipaletta ruispalaa vähärasvaisemmalla Oivariinilla, salaatilla, kurkulla, kinkulla ja juustolla sekä Aktivia luonnonjugurttia ja 2 rkl mysliä, 2 dl appelsiinituoremehua ja maitokahvi.

Välipala: Viinirypäleitä ja maitokahvi

Lounas: Saarioisten kirjolohikeitto ja kinkulla, juustolla ja kurkulla täytetty kauraleipäpala

Välipala: Banaani

Päivällinen: Itse leivitetty kananrintafile, pieni pala eilistä possua ja valkosipulikermaperunoita, vihersalaattia pähkinöillä ja Rhode Island salaatinkastiketta

Jälkiruoka: Minttu-suklaabrownie ja maitokahvi

Iltapala: Nachoja kanalla, guacamolella, Creme Frachella ja juustolla sekä kolme Orio -keksiä


Sunnuntai 30.8:

Aamupala: Kaksi viipaletta ruispalaa vähärasvaisemmalla Oivariinilla, salaatilla, kurkulla, kinkulla ja juustolla, maitokahvi, 2 dl appelsiinituoremehua sekä viinirypäleitä, Salted Caramel -jäätelöä ja metrilaku.

Lounas: Nakkikeittoa ja lasi maitoa

Päivällinen: Itse leivitetty kananrintafile, valkosipulikermaperunoita ja vihersalaattia

Iltapala: Sämpylä lohella ja lihalla sekä Salted Caramel -jäätelöä

Tällä viikolla tulen varmaan laittelemaan kuvia annoskoistani ja ylipäätään syömisistäni. Kirjoitan ruokapäiväkirjaa yleensä aika kiireessä, joten en yleensä jaksa arvioida, että desi sitä tai kauhallinen tätä - joten kuvat on siihen oiva apuri.

Hyvää alkavaa viikkoa!

1 kommentti:

  1. Kuvat toimii hyvin ja niiden avulla muistaa mitä on päivän aikana syönyt :-) Oon joskus aiemmin pitänyt ruokapäiväkirjaa ja laskenut kaloreitakin mutta nyt kannatan ennemmin semmosta kuvallista "ruokapäiväkirjaa" :-) Enkä laske kaloreita. Kuvia ottamalla voi sitten kätsysti tarkastella yksittäistä päivää tai vaikka koko kulunutta viikkoa ja pohtia miten ruokatottumuksia vois muuttaa :-) Ja tosiaan, kuvien avulla voi myös koota samoja hyväks havaittuja aterioita uudestaan kun on oma kuvallinen "reseptikirja" hallussa :-)

    VastaaPoista

Kiitos asiallisista kommenteista!