Me Me

tiistai 19. elokuuta 2014

Opittuja asioita

Tämän aamuinen punnitus näytti tasan 96,0 kg, joka on 800 grammaa vähemmän kuin viime viikolla - eli pudotettu melkein se, mitä silloin tulikin. Olen vakuuttunut että viime viikkoinen oli turvotusta, joten ehkäpä tätä ei voi oikein kutsua oikeaksi pudotukseksi. Mutta ainakin iloa piisaa siitä, ettei vaa'an lukema enää kiusaa.

Olen muuten pannut merkille, että vaikka paino ei olekaan juuri laskenut, on muutoksia syömistavoissani tapahtunut - juurikin niitä pieniä asioita, joista halusinkin aloittaa. Joskus on hyvä pysähtyä miettimään muutakin kuin vaa'an lukemia. Mitä siis olen saanut aikaan?

  • Töissä eväissäni on mukana aina jotakin vihreää, joko salaattia, tuoreita vihanneksia tai keitettyjä kasviksia
  • Juon tuoremehua yleensä enää vain lasillisen yhdellä aterialla (yleensä aamiaisella)
  • Syön enemmän ruisleipää
  • Syön vähemmän leipää kokonaisvaltaisesti, sillä töissä tulee syötyä hedelmää tai jokin maitopohjainen välipala
  • Pystyn mielestäni paremmin kontrolloimaan herkkujen määrää - lopetan nykyään paljon herkemmin, jos äklö olo tulee tai herkkuja jää kaappiin
  • Irtokarkkeja valitessani pystyn (jälleen, wohoo!) valitsemaan vain vähän karkkeja, ja nimenomaan niitä mitä haluan sillä hetkellä syödä - en siis valitse sitä sun tätä vain siksi, että aina tekisin niin

Valitettavasti säännöllinen liikunta ei ole vieläkään muodostunut osaksi elämääni - olen töiden jälkeen joko liian väsynyt tai en vain yksinkertaisesti muista, että uloskin voisi lähteä liikkumaan. Tuo jälkimmäinen nyt on täysin hölmö tekosyy, joten sen suhteen pitäisi kyllä saada jotakin aikaiseksi. Lupasin myös itselleni, että hankin sarjakortin uimahalliin, mutta pahoin pelkään että sitä pitää nyt lykätä. Kävin viime viikolla optikolla ja jouduin hankkimaan uudet silmälasit, joten siitäpä tuleekin opiskelijan budjettiin ihan hyvänlainen lovi.

Pari viime yötä olen nukkunut aika kehnosti. Sunnuntain ja maanantain välinen yö oli aivan ihmeellinen, pyörin ja hyörin sängyssä ja näin kauheita painajaisia koko yön. En yleensä ainakaan muista nähneeni painajaisia, mutta silloin kun näen niin niitä tulee useampi yössä. Muistan joskus lukioaikanani kärsineeni välillä monenkin viikon putkista. Viime yönä sitten heräilin aamuyöstä etsimään itselleni särkylääkettä. Toinen korvani on varmaan jo vuoden verran aina välillä kipeytynyt, korvakäytävä on ihan turvoksissa ja erittää - sitten kun lääkäriin menen niin vastaus on "ei siinä mitään vikaa ole". Selvä juttu. :D Joskus puolitoista vuotta sitten sairastin tosi pahan korvakäytävän ja välikorvan tulehduksen, ja sen jälkeen on korva vaivannut.

No joo, eiköhän tässä valitellut riitä - hyvää viikkoa lukijoilleni!

2 kommenttia:

  1. Hienoa että oot saanut tehtyä noinkin paljon muutoksia syömisissä! :) Helppoa se ei aina oo mutta palkitsevaa ja hiljalleen etiäpäin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustavasta kommentista! :) Sitä ei itse aina välttämättä tajuakaan mitä on jo saanut aikaan.

      Poista

Kiitos asiallisista kommenteista!