Me Me

torstai 9. lokakuuta 2014

Painokuulumisia

Tänään nautiskelen hyvinkin kaivatusta vapaapäivästä. Astianpesukone pyörii keittiössä ja sain monen päivän jahkaamisen jälkeen pestyä vessan - siistilläkin ihmisellä alkaa asiat kotona seistä, kun töissä on raskasta.

Tiistaina paino ei ollut liikkunut suuntaan eikä toiseen, enkä koe olevani yhtään pettynyt. Ainakaan suunta ei ole ollut koko ajan ylöspäin niin kuin muutama kuukausi sitten. Tämä viikko on lähtenyt liikkeelle aika hyvin, ainoastaan eilen herkuteltiin vähäisellä määrällä suklaata ja ihan yhteisymmärryksessä tyttöystävän kanssa. Mielitekoja on tullut, etenkin maanantaina iltavuoron jälkeen kun töissä tuli eteen henkisesti todella stressaava tilanne, mutta olen pystynyt vastustamaan niitä ajattelemalla asiaa. Haluanko pitkällä tähtäimellä todella vain hetkellistä mielihyvää, vai olenko syömättä epäterveellisesti ja hyödyn siitä?

Olen muuten jo opintojeni ihan ensimmäisestä harjoittelustani lähtien huomannut sen, miten paljon sairaanhoitajien taukohuoneissa näkyy herkkuja. Keksejä, karkkeja, pullaa, mitä tahansa. Nykyisellä osastollani ei ole ilmeisesti otettu tavaksi pitää päivittäin herkkuja tarjolla, mutta useissa paikoissa niitä on saatavilla joka päivä, ja kyllä niitä vain ihmiset puputtavat. Hoitoalan ihmiset. Joka päivä. Paljon.

Olen nyt yrittänyt kiinnittää enemmän huomiota myös arkiliikuntaan. Olen yleisesti ottaen porrasihmisiä, mutta töissä tulee liian helposti otettua hissi. Isossa sairaalassa sillä liikkuminen on nopeampaa ja kätevämpää, nimim. ensimmäisellä viikolla eksyin varmaan joka päivä, vaikka takana on kaksi muutakin harjoittelua kyseisessä sairaalassa. :D Nyt olen kuitenkin pyrkinyt ottamaan joka päivä portaat. Kun suojavaatevarasto, pukuhuone ja osasto ovat jokainen eri kerroksissa ja eri päissä kerroksia, niin askeleita kertyy jo niidenkin välillä yllättävän paljon.

Näillä mennään taas loppu viikkoa kohti. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos asiallisista kommenteista!