Me Me

tiistai 28. lokakuuta 2014

Laihdutusohjelmista

Tänään vaaka näytti 96,5 kg, eli +600 grammaa josta suurin osa on toivottavasti turvotusta viikonlopun ja naistenvaivojen johdosta. Aamutokkurassa ehdin jo iloita, että painohan on laskenut, mutta ei - todellisuus ei antanut armoa. No, periksi ei anneta!

Eilen illalla satuin olemaan television ääressä kun ohjelmistossa näytettiin Rakas, sinusta on tullut pullukka. Olin aikaisemmin nähnyt kyseistä ohjelmaa vain vilaukselta, mutta nyt estin tyttöystävää vaihtamasta kanavaa ja sanoin, että katsotaanpa ihan mielenkiinnosta - ja en voi sanoa muuta kuin huoh. Toki jokaisella ihmisellä on omat lähtökohtansa, omat tavoitteensa ja ne keinot jotka parhaiten tepsivät laihdutukseen, mutta en voi kuin kyseenalaistaa sen, pääseekö tuon ohjelman avulla oikeasti elämänmittaisiin pysyviin tuloksiin?

Eilisessä jaksossa personal trainer läksytti naista esimerkiksi siitä, että tämä oli syönyt leipää, maitotuotteita, hedelmiä ja marjoja. Siis - hedelmiä ja marjoja?! Ilmeisesti "pullukalle" oli suositeltu vähähiilihydraattista ruokavaliota (jota hän ei kuitenkaan ainakaan jakson alussa halunnut noudattaa) mutta en silti ymmärrä marjojen ja hedelmien syöntikieltoa. Haluaisin tavata ihmisen, joka on lihonut reilusti ylipainoiseksi vetämällä marjoja ja hedelmiä. Ne nyt kuitenkin näyttelevät omaa rooliaan osana normaalia, terveellistä ruokavaliota.

En kauheasti katso laihdutusohjelmia yleisesti ottaen siitä syystä, että ne harvemmin ovat realistisia. Poikkeuksena mielestäni on Dieetit vaihtoon!, jossa käsitellään ihan järkeviäkin vaihtoehtoja ja kannustetaan nimenomaan pysyviin muutoksiin ja iloitaan pienistäkin askeleista. Sen seuraaminen on kuitenkin jäänyt vähemmälle ihan ajankäytöllisistäkin syistä. Olet mitä syöt oli joskus vuosia sitten kova sana, mutta nykyään menee hermo brittiversion ravitsemusterapeuttiin. Olen myös joskus seurannut hyvin tiiviisti Suurinta pudottajaa, ja vaikka Jillian on mielestäni hyvinkin inspiroiva, niin kyseisestä ohjelmastakin ikään kuin meni maku kun satuin netistä lukemaan yhden aikaisempien kausien kilpailijan haastattelun, jossa kävi ilmi minkälaista kohtelua pudottajat saivat kestää ja millainen pelin henki todella oli. Ja Jutta taas ohjelmineen... no, ei todellakaan tule katsottua. Hyrr.

Kuva

Tänään aloitin tosiaan uudessa harjoittelupaikassa, ja ensimmäistä päivääni voisi kuvata sekavaksi ihan vain senkin takia, että ohjaajani joutui henkilökohtaisista syistä lähtemään parin ensimmäisen tunnin jälkeen pois, eikä kukaan oikeastaan ottanut minua siipiensä suojaan. Paikkana kuitenkin mukavan oloinen, joten näillä mennään. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos asiallisista kommenteista!