Me Me

keskiviikko 12. elokuuta 2015

Ryhmäliikuntaa?

Syksy on aluillaan ja monissa paikoissa alkaa taas uudet ryhmäliikuntatunnit - ja itseäkin on nyt alkanut innostaa ajatus ohjatun liikunnan aloittamisesta. Eniten olisin kiinnostunut ehkä kahvakuulasta (sellainen kun löytyy kotoa ja sen kanssa on kiva jumppailla niin kauan kunnes satuttaa itsensä - siksi tarvitsisinkin ohjausta!), tanssista, aerobicista tai bodypumpista. Jos olisin paremmassa kunnossa, niin haluaisin ehdottomasti kokeilla potkunyrkkeilyä. Tyypilliseen tapaan itselleni kuitenkin epäröin, sillä en ole koskaan käynyt millään ryhmäliikuntatunneilla, ja oma epävarmuus tahtoo puskea esiin. Entä jos olen porukan lihavin? Jos olen hitaampi kuin muut? Merkittävästi huonokuntoisempi? Jos en uskalla astua edes ovesta sisään?

Vuorotyö tulee rajoittamaan vaihtoehtoja jonkun verran, koska esimerkiksi kansalaisopiston kurssit ovat poissuljettuja. Tunnit, jotka ovat aina samaan aikaan joka viikko eivät yksinkertaisesti sovi, kun omia työvuoroja ei voi ennustaa, enkä uutena työntekijänä kehtaa heti ilmoittaa, etten sitten voi tehdä jotakin tiettyä vuoroa tiettynä viikonpäivänä. Korkeakoululiikunta olisi varmaan vaihtoehdoistani tällä hetkellä paras, koska se on huokein ja tunteja on joka lähtöön ihan aamusta iltaan - toisaalta ohjaajat eivät ole ammattilaisia (joskaan en epäile etteikö heilläkin voisi olla oikea tekniikka ja ohjauskin ihan hallussa). Olen kuitenkin virallisesti opiskelija enää jouluun asti, joten sitten pitäisi keksiä uusi vaihtoehto. Kuntosalien ryhmäliikuntatunnit taas maksavat paljon.

Olisi kiva kuulla teidän muiden kokemuksia ryhmäliikuntatunneista - millaisilla tunneilla olette käyneet, pääsittekö helposti mukaan, mikä oli oma lähtötilanne? :)

6 kommenttia:

  1. Mukaan vaan! Monesti saleillakin on tosi kattavasti liikuntatunteja eriaikoihin, ja käytettävissä samalla maksulla. En tarkoita mainostaa, mut ainakin easyfit on halpa ketju ja ryhmäliikuntatuntejakin tarjoavat. Mutta mikä se omin palvelun tarjoaja sitten onkaan, niin mene ihmeessä kokeilemaan. Entäs sitten jos oletkin suurin tai hitain tai huonokuntoisin, ainakin teet asialle jotain ;) Ei siellä muut(kaan) ehdi muiden suorituksia miettimään, ihan omalla tasollaan kaikki treenaavat. Itse olen aina kammonnut ryhmäliikuntaa, mutta kun sitten koulun kautta tavallaan pakollakin tuli osallistuttua, niin kammo alkoi kaikota, ja nyt suorastaan kaipaan sitä porukassa tekemistä. Siellä voi samalla sekä tuntea kuuluvansa johonkin, että hukkua porukkaan, sopii hyvin mulle kun en ole maailman sosiaalisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Tokihan sitä järjellä tietää että muut varmasti keskittyvät siihen omaan tekemiseensä, mutta silti sitä arastelee mennä mukaan. Hassua, miten mieli toimii. Kävin katsastamassa easyfitin sivut ja ehdin jo innostua kun hoksasin, ettei heillä ole toimintaa nykyisessä kaupungissani, vaikka isossa paikassa asustan... Kallistun varmaan sen korkeakoululiikunnan puolelle näin toistaiseksi. :)

      Poista
  2. Itse ennen karsastin ryhmaliikunta tunneille menoa, juuri siita syysta, koska kuvittelin olevani aina huonoin/hitain/lihavin ja valilla olin, mutta muuttuakseni pitaa tehda muutoksia. Itse kavin korkeakoulun ohjatuilla tunneilla, kuten Metka-liikuntaa, halpaa, hyvaa ja laaja valikoima eri aikoihin ja eri lajeja. Tassa on linkki, mista voi tutustua lisaa aiheeseen, http://liikunta.metkaweb.fi/ Sivua paivitetaan varmasti ihan lahitulevaisuudessa, tunnit alkavat yleensa syyskuun puolella. Suosittelen tata!

    Minun lahtotilanne on ollut melkein huonoin, mutta kun niilla kay aktiivisesti, huomaa jossain vaiheessa kehittymisen hyvin ja paremmin jaksamisen. Minulla asiaa auttoi, etta menimme kavereiden kanssa eli meilla oli ryhman painostusmukana. Sielta voi jopa loytya uusia tuttavuuksia.

    Toivottavasti tama auttaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ilmeisesti tuo metka-liikunta on vain pääkaupunkiseudulla? Täällä tosiaan toimii myös korkeakoululiikunta ja vielä jouluun asti saisin siihen osallistua, kunnes sitten valmistun. :) Mullakin on itseasiassa ollut kaverin kanssa mietinnässä, että josko osallistuttaisiin yhdessä joillekin tunneille, hän vaan ei pääse itse niin kätevästi kulkemaan.

      Poista
  3. Hep! Toivoisin että osallistuisit vapaamuotoiseen galluppiini täällä http://beibeberberi.blogspot.fi/2015/08/gallup-miten-pysyt-normaalipainossa.html

    Saat samalla itsellesi vinkkejä muiden vastaajien kommenteista :-)

    VastaaPoista

Kiitos asiallisista kommenteista!