Me Me

maanantai 24. elokuuta 2015

Viikkokooste: Arkea ja juhlaa

Ensimmäinen kokonainen viikkokooste on nyt valmis, ja uusi viikko polkaistu käyntiin. Olen päällisin puolin tyytyväinen arkisyömisiini, jolloin herkkuja kyllä tuli syötyä, mutta paljon pienemmissä ja hillitymmissä määrin kuin yleensä. Paino laskikin nätisti ja perjantaina vaaka näytti -700 g viime viikosta, eli 102 kg. Valitettavasti tänäaamuna kaikkien viikonloppusyöminkien jälkeen 103,6 kg, eli aika turvoksissahan tässä ollaan. Meillä siis tosiaan oli tuparit ja kavereita kylässä läpi viikonlopun.

Kirjoittelin aikaisemmin siitä, miten sosiaalinen syöminen on mulle haastavaa ja usein tulee mätettyä kaikkea ihan liikaa. Meillä oli nytkin tarjolla aika paljon herkkuja, mutta jotenkin sitä tuli syötyä paljon vähemmän kuin normaalisti samanlaisissa tilaisuuksissa. Kun siis ruokapäiväkirjassani lukee esimerkiksi "sipsiä ja karkkia" niin puhutaan pienistä määristä (jatkossa tulen laittamaan määrät grammoissa tms. mutta nyt juhlissa oli eri asia). Ainoastaan rocky road maistui vähän turhan hyvin, köh.

Aktiivisuusrannekkeen lukemia en nyt tule laittamaan tähän koosteeseen, sillä olen ollut koko viime viikon töissä lauantaita ja sunnuntaina lukuun ottamatta, eikä sitä siis ole tullut pidettyä kuin iltaisin. Voin kuitenkin kertoa, että töissä tulee käveltyä ja melkein juostuakin koko ajan.

Kuukauden tavoitteet tällä viikolla:
1. Aina salaattia jääkaapissa
- Toteutunut! Meillä on kokoajan sekä keräsalaattia että leivänpäällyssalaattia jääkaapissa.
2. Vähintään yhden aterian kanssa kasviksia tai salaattia päivittäin
- Myöskin toteutunut, ja paremmin kuin hyvin.
3. Vähintään kaksi liikuntakertaa viikossa koiran kanssa lenkkeilyn lisäksi
- Ei valitettavasti toteunut. Olen ollut ihan uskomattoman väsynyt, mikä nyt ei sinänsä ole kovinkaan hyvä tekosyy, mutta iltaisin voisin vain kaatua sänkyyn.

Ruokapäiväkirja:

Ma 18.8.2015:

Aamupala: Kaksi viipaletta ruispalaa vähärasvaisemmalla Oivariinilla, 5% juustolla, salaatilla ja kurkulla, maitokahvi ja light-mehua.

Lounas: Kaksi viipaletta taikaruispalaa ja banaani.

Välipala: 0,2% mansikkarahka.

Päivällinen: Lohisalaatti ja juustolla ja salaatilla täytetty ruispala.

Illallinen: Lihamureketta ja muussia, lasi vähärasvaista laktoositonta maitojuomaa ja neljä kotitekoista kaura-suklaakeksiä.

Ti 18.8.2015:

Aamupala: Kaksi viipaletta ruispalaa vähärasvaisemmalla Oivariinilla, 5% juustolla, salaatilla ja kurkulla, mansikkakerrosjugurtti, maitokahvi ja light-mehua.

Lounas: Pala jauhelihamureketta, pieni annos pussiperunamuussia, n. 2,5 dl kurkkua ja kirsikkatomaattia pilkottuna ja maitokahi.

Välipala: 0,2% mansikkarahka ja maitokahvi.

Välipala 2: Kaksi palaa vaaleaa vuokaleipää ohuen ohuella leikkeleellä ja 5% juustolla, kaksi kotitekoista kaura-suklaakeksiä.

Illallinen: Pala kotitekoista kinkku-ananas-fetapizzaa ja salaattia, jossa tomaattia ja kurkkua + pieni loraus kevytsinappisalaatinkastiketta.

Muut herkut: 5 kaura-suklaakeksiä (jeps...)

Ke 19.8.2015:

Aamupala: Kaksi viipaletta ruispalaa voilla (koska Oivariini loppui!), kalkkunaleikkeleellä, salaatilla ja kurkulla, Activia -luonnonjugurttia ja 2 rkl myslliä, maitokahvi ja light -mehua.

Lounas: Pala kotitekoista kinkku-ananas-fetapizzaa ja salaattia, jossa tomaattia ja kurkkua sekä porkkanakaaliraastetta.

Välipala: Neljä pientä viipaletta vuokaleipää voilla kalkkunaleikkeleellä, kurkulla ja salaatilla.

Illallinen: Pala kotitekoista pizzaa.

Muut herkut: 1 kaura-suklaakeksi ja 1½ riviä Pandan maitosuklaata.

To 20.8.2015

Aamupala: Kaksi viipaletta ruispalaa vähärasvaisemmalla Oivariinilla, 5% juustolla, kalkkunaleikkeleellä, salaatilla ja kurkulla, Activia -luonnonjugurttia ja 2 rkl myslliä, maitokahvi ja light -mehua.

Välipala: Banaani ja maitokahvi.

Lounas: Pala kotitekoista kinkku-ananas-fetapizzaa ja salaattia, jossa tomaattia ja kurkkua.

Välipala: Neljä viipaletta vuokaleipää vähärasvaisemmalla Oivariinilla, kalkkunaleikkeleellä, 5% juustolla ja kurkulla.

Illallinen: Mummon poimutetut ranskanperunat ja Finduksen kalapala, ketsuppia ja chili-kastiketta.

Muut herkut: Kaksi riviä Fazerin sinistä

Pe 21.8.2015:

Aamupala: Kaksi viipaletta ruispalaa vähärasvaisemmalla Oivariinilla, 5% juustolla, kalkkunaleikkeleellä, salaatilla ja kurkulla, Activia -luonnonjugurttia ja 2 rkl mysliä, maitokahvi ja light -mehua.

Välipala: Maitokahvi

Lounas: Saarioisten kirjolohikiusaus

Välipala: Mustikkapiirakkaa ja pala vuokaleipää vähärasvaisemmalla Oivariinilla

Illallinen: Lohisalaatti (paistettua lohta, keitetty kananmuna, salaattia, rucolaa, tomaattia, kurkkua, Rhode Island -salaatinkastiketta ja suolapähkinöitä), pari palaa ciabattaa, ruisnachoja ja yrttitarha -levitettä sekä n. 2,5 dl itsetehtyä mustikkajuustokakkujäätelöä

Juomiset: valko- ja punaviiniä, baarissa shotti ja drinkki

La 22.8.2015:
Brunssi: (tupaantuliaiset!) Itsetehty rukiinen sämpylä vähärasvaisemmalla Oivariinilla, leikkeleellä ja juustolla, pala kinkkujuustopiirakkaa, rocky roadia, pari lasia kuohuviiniä, appelsiinimehua, maitokahvi, pala mustikkapiirakkaa, maustamatonta luonnonjugurttia ja hedelmiä

Päivällinen: Itsetehty hampurilainen naudanlihapihvillä, salaatilla, cheddar-viiplaleella, paprikamajoneesilla, kurkkusalaatilla ja ristikkoperunoilla sekä vihreällä salaatilla, n. 2,5 dl itsetehtyä mustikkajuustokakkujäätelöä

Iltasyömiset: kinkkujuustopiirakkaa, rocky roadia, sipsiä ja karkkia

Juomiset: punaviiniä, siideri, muutama kotitekoinen drinkki

Su 23.8.2015:

Aamupala: sämpylä vähärasvaisemmalla Oivariinilla, leikkeleellä, juustolla ja kurkulla, nektariini, pala kinkkujuustopiirakkaa, rocky roadia

Päivällinen: Kanasalaatti paistetulla kananfileellä, kurkulla, tomaatilla, jäävuorisalaatilla, fetajuustolla, Rhode Island -salaatinkastikkeella ja suolapähkinöillä

Iltapala: Kinkkujuustopiirakkaa

Muut herkut: sipsiä ja karkkia


Kaiken kaikkiaan ihan hyvin on mennyt vaikkakin niitä herkkuja on mahtunut ihan riittämiin tuonne syömisten sekaan. Perussyömisiin on kuitenkin salaatin myötä tullut ihan uudenlaista tasapainoa. Ateriarytmissä olisi vielä korjattavaa ja esimerkiksi aina töissä ei vain yksinkertaisesti ehdi syödä välipalaa.

Tällaisilla kuulumisilla kuitenkin eteenpäin, hyvää viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

  1. Kiva nähä että joku muukin syö aamupalana ihan perus leipää "hifistelyjen" sijaan :-) Muutenkin kivan rehellisesti kirjasit kaiken ylös. Voin samaistua aika suureenkin osaan noista jutuista :-) Ja hih, kyllä on kiva huomata että muillakin painoa pudottavilla on noita herkkuhetkiä, viiniä ja alkoholia ja sitä juhlimisen jälkeistä herkuttelua (krapulaan tai ilman) :-) Kyllä se paino putoaa ilman herkku- ja alkolakkoakin, sanon! :-) Ja sama asenne taitaa olla sielläkin? :-) Ja turvotukset kyllä lähtee ja paino päätyy taas samaan lukemaan mihin sen sait jo pudotettuakin :-) Onnea karistetuista kiloista siis! :-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Joo, mulla tuo aamupala tuotti kyllä jonkinlaisia tuskia kun yritin pohdiskella millä voisin korvata leivän - kunnes päätin, ettei mun tarvitse korvata leipää. Ruisleipä on ainoa asia, joka työpäivinä pitää mulla isoimman nälän loitolla lounasaikaan asti, ja se nyt kuitenkin on terveellistäkin. :)

    Joo, meillä juodaan niin harvoin alkoholia jotain paria hassua viinilasia lukuun ottamatta, että en ole näistä muutamista juhlahetkistä ottanut stressiä. :)

    VastaaPoista

Kiitos asiallisista kommenteista!