Me Me

maanantai 15. syyskuuta 2014

Parempaan päin ja vertailuja entiseen

Kulunut viikko ja viikonloppu menivät edellisiä huomattavasti paremmin, ja toivon että tämä näkyisi huomenna myös vaa'alla. Perjantaina käytiin ulkona syömässä ja elokuvissa, lauantain illallinen taas meni punaviiniä ja vähän suklaata nautiskeltaessa, mutta muuten ei olla juuri herkuteltu jotain ihan satunnaisia pikkujuttuja lukuun ottamatta. Sama linja jatkuu tälläkin viikolla.

Tänään sain muuten ihania kommentteja työharjoittelupaikassani. Olen tosiaan pyrkinyt siihen, että otan aina jotakin tuoretta ja vihreää sekä usein vielä hedelmiä töihin lounaan lisäksi, ja olen pysynyt linjauksessani todella hyvin. Ilmeisesti muutkin ovat sen huomanneet, sillä tänään useampi muu hoitaja katsoi eväitäni ja totesi, että "miten sulla on aina noin terveelliset eväät!" Tänään söin siis porsaskasviswokkia munanuudeleilla, lisäksi tuoretta kurkkua ja miniluumutomaatteja. Tuli ihan mahtava fiilis noinkin pienestä asiasta.

Pitäisi varmaan ottaa tavaksi listata viikon ruokia, jotta saisitte jotain kuvaa siitä mitä oikeasti laitan suuhuni, mutta tällä hetkellä en kuolemaksenikaan muista mitä kaikkea olen viime viikolla syönyt. :D Ainakin sitä wokkia, uuniohrapuuroa, riisiuunipuuroa, kanatortilloja, kalapaloja ja ranskalaisia (jep, viikon valmisruokasortuminen!)... Aamupala jatkaa aina samaa kaavaa viikonloppuaamuja lukuun ottamatta, eli ruisleipä päällysineen ja hedelmä tai viiliä, rahkaa, ruoansulatusjugurttia tms. Iltapala on samaten ruisleipää, joskus uunipuuroa kuten tälläkin viikolla, ja jos herkutella halutaan niin kasviksia ja dippiä. Välipalaksi pyrin useimmiten syömään hedelmää tai jos en aamulla ole syönyt mitään maitopitoista niin sitten sellaista, mutta välillä tulee otettua myös leipää. Ruokapäiväkirjan pitäjäksi minusta ei ole, sillä sen olen kokenut ja todennut omalla kohdallani hyvin huonoksi.

Jos nyt mietin tätä painonhallintaprojektiani edelliskertaiseen verrattuna, niin niiden ero on aika suuri. Viimeksikin laihdutin ainakin näennäisen terveellisesti, ja vaikka paino lähtikin alussa aika nopeasti putoamaan ja myöhemmin ihan hyvää ja tervettä vauhtia, niin tein loppuen lopuksi melko vähän muutoksia ruokavaliooni ja saatoin nipistää jostakin nälän kustannuksella. Kaloreiden laskeminen lähenteli pakkomielteistä. Näin jälkeen päin ajatellen oloni on nyt paljon parempi kuin silloin tai viime kuukausina, vaikka se ei ole kilojen tippumisena näkynytkään. Silloin kaikki syöminen tuntui haastavalta tavalla tai toisella, kun taas nyt selkeitä haasteita ovat herkuttelun vähentäminen ja liikunnan saaminen osaksi arkea. 

Pelkään, että menneet viikot toistavat itseään ja olenkin yliarvioinut itseni ja tämän viikon syömiseni - pahinta mitä voisi tapahtua on painonnousu huomisessa punnituksessa, pysyisi edes ennallaan. Mutta ainakin paljon paremmilla fiiliksillä lähdetään tulevaa viikkoa kohti! 

2 kommenttia:

  1. Hienoa että sinulla on sujunut syömisten kanssa paremmin :) Tuollaiset mukavat kommentit kyllä piristää kummasti! Tärkeintähän on se muutos, minkä tekee, painonpudotus tulee plussana :) Paljon tsemppiä ja aurinkoista päivää sulle! <3 :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos hirveästi! Tottahan se on, ja pitäisi yrittääkin ajatella, että tärkeämpää ovat oikeasti ne muutokset joita elämäänsä tekee, eikä niinkään se heti alussa pudotettu paino.

    VastaaPoista

Kiitos asiallisista kommenteista!