Me Me

tiistai 23. syyskuuta 2014

Syöminen ja sosiaalisuus

Suomalaiseen kulttuuriin sosiaalinen syöminen ei kenties kuulu niin voimakkaasti kuin esimerkiksi Keski-Euroopassa, mutta itse ainakin allekirjoitan sen, että syöminen on hyvin vahvasti myös sosiaalinen tapahtuma. Koen hyvän seuran tärkeänä osana syömistä, ja vaikka lapsuudenkodissani harvemmin syötiin yhtäaikaa, niin pyrimme aina tyttöystäväni kanssa olemaan samaan aikaan ruokapöydässä arkipäivien aamupalaa lukuun ottamatta. On ihanaa syödä ystävien, sukulaisten tai oman rakkaan kanssa ja nauttia koko tapahtumasta.

Viikonloppuna heräsin kuitenkin taas sosiaalisen syömisen negatiivisiinkin puoliin, kun keräännyimme sukulaisten voimin yhteen ja tarjolla oli koko ajan jotakin enemmän tai vähemmän epäterveellistä. En koe ongelmalliseksi kieltäytyä herkuista kahvipöydässä, mutta kieltämättä joskus tulee kohteliaisuussyistäkin tehtyä huonoja valintoja ruokailun suhteen. Nyt kuitenkin majoituimme aika alkeellisesti keskellä ei-mitään ja olin aivan toisten ostamien ruokien varassa, joten syödä piti sitä mitä sai - esimerkiksi rasvassa paistettua pyttipannua ja pizzaa. Huonosti syömisestä muodostuu ikävä kierre, sillä huonolaatuinen ruoka ei pidä nälkää samalla tavalla, ja koko ajan tekee mieli syödä ja syödä, ja silloin tulee popsittua myös niitä ns. vapaavalintaisiakin juttuja kuten sipsiä ja suklaata... Siispä viimeiset pari kolme päivää olen syönyt vähän miten sattuu ja varmastikin aivan liikaa, ja vasta nyt alkaa olo taas tasaantua.

Jos nyt jotain hyvää pitäisi löytää tällaisista syömiskierteistä niin mainittakoon sitten se, kuinka hyvältä tuntuu kun kierteen saan katkaistua ja alkaa taas tuntua normaalilta!

Skippasin tänään ensimmäistä kertaa tiistaiaamun punnituksen. Osittain sen takia, että unohdin, mutta toisaalta tein tietoisen valinnan olla menemättä vaa'alle kun asian jälleen muistin. Olo on ihan turvonnut viikonlopun jäljiltä ja menkat alkoivat eilen, joten mitään mieltäylentäviä lukuja ei kyllä saataisi.

Tällaisilla fiiliksillä eteenpäin, oppari ja koulujutut stressaavat taas vaihteeksi, mutta jospa tämän viikon saisi nyt lomailtua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos asiallisista kommenteista!