Me Me

lauantai 8. marraskuuta 2014

Talvi yllätti suomalaiset

- tai näin ainakin otsikot ovat eilisestä asti väittäneet. Kieltämättä olin melkoisen hämmästynyt kun eilisaamuna heräsin ja ikkunasta näkyi valkoisen lumen peittämä maa, sillä säätiedotusten seuraaminen oli jäänyt muutamaksi päiväksi. Kaikista vuodenajoista pidän ehdottomasti eniten syksystä, mutta en pistä yhtään pahakseni lumen tuloa - tosin talvikenkien metsästyksessä tuli kiire!

Olen lompsotellut vuoroin tennareilla, vuoroin kumisaappailla koko loppusyksyn, mutta pari päivää sitten oli pakko kaivaa edellistalven talvikenkäraukkani esille. Ihme että olen selvinnyt vain muutamilla rakoilla, sillä kengillä on aivan järkyttävä kävellä - ne ovat hajonneet pitkässä käytössä niin perinpohjin, että askellankin niillä vinoon. Viime talven niillä vielä pärjäsi, kun opiskelijana ei juuri uusia kalliita kenkiä osteta. Kiitos alennusmyyntien sain kuitenkin tänään upouudet talvikengät, joilla toivottavasti kelpaa kävellä!

Kengät muuten näyttävät kuvassa aivan valtavilta, vaikka myönnän olevani naiseksi aika isojalkainen. Käytän yleensä kokoa 40-41 vähän mallista riippuen, yleensä 40 riittää. Jalkani koko muuten pieneni silloin kun laihdutin sen monta kiloa muutama vuosi sitten, silloin kengät saivat olla koon tai kaksi isommat! Varmaan johtuu silloisten turvotustenkin laskemisesta.


Viikon ruokailuista ei ole kauheasti erityistä sanottavaa, sillä hyvin tasapaksusti on mennyt. Joka päivä on tullut valitettavasti naposteltua jotain makeaa, vaikka en nyt tarkoita mitään isoja juttuja - esimerkiksi keksi tai muutama hedelmäkarkki on mennyt. Edellispäivänä herkuttelin irtokarkeilla elokuvissa, mutta ne 150 grammaa (joita  jäi seuraavallekin päivälle, hurraa) on tainnut olla tämän viikon isoin herkkuhetki. Tällä viikolla olen syönyt kasvissosekeittoa, kalakeittoa, jauhelipapukastiketta ja tummaa makaronia, itsetehtyä broileripizzaa, dipattavia kasviksia ja broileria sekä itsetehtyä täytettyä broileri-mozzarella-tomaattileipää. Pizza ja leipä, no - asiat voisivat olla huonomminkin, ja ainakin itse tehdystä ruoasta tietää mitä siihen on tullut ja minkä verran.

Meillä muuten dipattavat kasvikset ovat esimerkiksi juuri (itse maustetun) kanan kanssa sellainen isompi ruoka, jos ei syystä tai toisesta ole ehtinyt syödä päivällistä ja päivä on kuitenkin ehtinyt venyä jo jonnekin seitsemän kahdeksan tienoille. Me tehdään ihan kaupan dippipussista kermaviilidippi, pilkotaan reilusti kurkkua, porkkanaa, paprikaa ja kukkakaalia (joskus myös kirsikkatomaattia) ja syödään broilerin kanssa. Ennen kanan tilalla oli yleensä nugetit tai ristikkoperunat, mutta on sanomattakin selvää etteivät ne ole siitä terveellisemmästä päästä. Joskus syödään myös ihan herkkuna iltasella, ja silloin saatetaan ostaa kasvisten lisäksi pieni pussi sipsejä. Yhä useammin ollaan voitu tyytyä pelkästään kasviksiin, ja olen aika ylpeä näistä molemmista muutoksista. :)

Näissä tunnelmissa palaan lauantaipäivän viettoon (ja yksinolosta nautiskelemiseen), vasta nyt huomasin saaneeni kolmannenkin lukijan - tervetuloa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos asiallisista kommenteista!