Me Me

keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Paino vs. olo

Viikkopunnituksessa pudotusta näkyi hurjat 100 grammaa - käytännössä ei siis yhtään. Mutta arvatkaa mitä? Ensimmäistä kertaa tällaisen tuloksen jälkeen en ollut äärimmäisen pettynyt, vaan pikemminkin sellainen no, ei haittaa, mulla on ihan hyvä olo.

Tuntuu uskomattomalta, mitä jo parin viikon säännöllinen liikkuminen on tehnyt - vaikka niitä minuutteja ei kovin montaa päivässä aina tule. Edellispäivänä juoksin kaksi kertaa neljä minuuttia ja ensimmäistä kertaa vuosiin - jos koskaan - tuntui siltä, että hei, tästähän tulee aika hyvä fiilis. Eilen kävimme elokuvateatterissa ja mainosten aikana mietin, että tekisipä mieleni lähteä juoksemaan. Ennen vannoin, ettei musta saa tekemälläkään juoksuintoilijaa, mutta enää en ole niin varma. Ja ettehän muuten naura neljälle minuutilleni - lähes satakiloiselle lyhyelle ihmiselle, joka ei ole ikinä liikkunut, se tuntuu voitolta!

Painonpudotus kokoiselleni ihmiselle on terveyden kannalta ehdottomasti tärkeää, mutta olen kyllä tänään todennut, että niin on se fiilis omasta itsestäänkin. Kumpikaan ei poissulje toista, mutta aina ei ole energiaa tavoitella molempia. Vaikken tokikaan ole luopumassa painonpudotustavoitteistani niin voisin olla itselleni joskus armollisempi - jos paino ei putoa, niin en heti ole henkisesti piiskaamassa itseäni. Silloin kannattaisi ehkä muistaa, ettei hyvinvointia mitata pelkissä numeroissa. Tässä tarpeellinen asia itselle muistettavaksi. :)

9 kommenttia:

  1. Hienoa :) mäkin oon itsestäni ylpeä aina kun jaksan juosta edes vähän enemmän lenkillä! Ja se ei vielä ole paljon. Ehkä aika sama 4minuuttia kun sulla! Ollaan me ylpeitä itsestämme, jokainen juoksuaskel vie meitä eteenpäin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsemppaavasta kommentista, sitä tarvitaan! Ja hieno homma sulle myös. :D

      Poista
  2. Mahtavaa! Itselleen pitää olla armollinen ja itsensä hyvä ystävä ja nautinto ja positiivinen draivi löytyy hyvinkin pienistä jutuista.

    VastaaPoista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Toi on kyllä ihan mahtava fiilis, uskon! :) Tsemppiä juoksuharrastukseen, itse aion aloittaa 15 päivän mehupaaston, tarkoituksena puhdistaa ja antaa elimistölle pieni breikki. Toivottavasti itsekuri riittää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mehupaasto kuulostaa kieltämättä ihan puhdistavalta kokemukselta, pidä vaan huoli ettet ihan kuukahda. ;) Kiitos kommentista!

      Poista
  5. Eikä! Justiin kirjoitin blogiini täysin samoin sanoin, että ei haittaa vaikkei paino ole pudonnut :D Tsemppiä juoksukouluun, se on kuulemma todella hyvä!

    VastaaPoista

Kiitos asiallisista kommenteista!