Me Me

tiistai 15. heinäkuuta 2014

Puolen kilon pudotus

Vaaka näytti tänä aamuna -500 grammaa, joten painoni on tällä hetkellä 96,2 kg. Kiloja yhteensä pudotettu melko vaatimattomat 1,1 kg. Tämä oli ensimmäinen puolen kilon pudotukseni, kuten viime viikolla itselleni jo lupailinkin. Tätä tahtia kun saisi painon putoamaan joka viikko, niin hyvä hiljaa tulisi. 

Tähän väliin voisinkin kirjoitella lyhyesti niistä tuotteista, joita säännöllisesti keittiössä ja ruossani käytän. En ole koskaan ollut sitä tyyppiä, joka hurahtaisi täysillä johonkin tiettyyn ruokatrendiin tai raaka-aineeseen. Maailmassa on niin monta sääntöä, kieltoa ja suositusta - kevyttuotteet ovat syntiä, samoin rasvaiset. Tämä, tuo ja se aiheuttaa sitä ja tätä. Myönnän ahdistuvani aina jos luen uutisia tai uusia tutkimuksia (olivat ne kuinka "luotettavia" tahansa) ruokaan liittyen, sillä tuntuu ettei nykypäivänä saisi enää syödä mitään ilman, että sillä on jotain haittavaikutuksia. Olen päättänyt, että kultainen keskitie on paras - melkein mitä tahansa voi syödä liikaa, joten kaikkea kohtuudella.

Leipänä syön yleensä ruisleipää, tosin joskus tulee ostettua paahtista tai muuta vaaleaa leipää. Täysin vehnäleipää ei meidän kaapeista kuitenkaan koskaan löydy, vaan kaikki on aina vähintäänkin täysjyvää - ellei nyt kyseessä ole patonki äärimmäisen harvoin. En erityisemmin pidä ruisleivästä, ja sen syöminen on vaatinut paljon totuttelua vaikka lapsuudenkodissanikin sitä on syöty. Kihlattuni kuitenkin käyttää lähes pelkkää ruisleipää, joten helpommalla päästään kun molemmat syövät samasta pussista. En yleisesti ottaen kannata sitä, että ruvetaan syömään jotain mistä ei pidetä vain sen varjolla että se on terveellistä, mutta ruisleipä ei kuitenkaan ole mielestäni suoranaisesti pahaa.

Leivän päällä käytän yleensä Beceliä. Kun muutin kihlattuni kanssa yhteen, ensimmäiset puoli vuotta meni tapellessa siitä, mitä levitettä käytetään - kunnes hoksasimme, että voimmehan me ostaa molemmille omat. Paistamiseen käytän oliivi- tai rypsiöljyä riippuen siitäkin mitä pannulla syntyy. Leikkeleet ovat meillä aina vähärasvaisia, ja juusto useimmiten 15-17%. Maitokin on rasvatonta, ja minulle vielä erikseen laktoositonta.

Jugurtteja syömme nykyään harvoin. Ennen niitäkin tuli syötyä melkein päivittäin, mutta kyllästyminen syntyi aika nopeasti kun tajusin kuinka makeita ne ovat, eivätkä oikeastaan maistu yhtään siltä miltä toivoisin niiden maistuvan. Ennemmin syön jugurtin maustamattomana banaanin kanssa tai smoothiessa. Viilistä pidän, mutta nekin liikkuvat sellaisissa hintaluokissa, että harvemmin tulee jääkaappiin ostettua.

Leivän tavoin muutkin viljatuotteet ovat meillä aina täysjyvää, ellei kyseessä ole jokin erityinen tilaisuus. Spagetit, makaroonit ja riisi syödään meillä tummana. Perunaa käytämme sellaisenaan aika harvoin, mikä ei tosin johtuisi siitä että se olisi jotenkin boikotissa. Sitä ei vain tule valmistettua oikein missään muodossa, ellei satunnaista ranskalaispussia lasketa. :D Laitan sitä kyllä kasvissosekeittoon ja näin kesällä on tullut muutaman kerran ostettua uusia perunoita.

Sellaisia ovat meidän perustuotteet. Tähän aamuun on kuulunut opinnäytetyön kirjoittelua ja sadepilvien odottelua. Eilen kastuimme litimäräksi kaupasta tullessamme, kun vielä mennessä taivaalta ei ollut tullut pisaraakaan emmekä tajunneet varautua. Kadulla oli parhaimmillaan nilkkoihin asti vettä ja liukkailla sandaaleilla olikin sitten kiva sipsutella kotiin. 

Hyvää alkuviikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos asiallisista kommenteista!