Me Me

maanantai 19. tammikuuta 2015

Puolentoista viikon jälkeen

Fitbit Flex on ollut käytössä kohta pari viikkoa, ja meistä on jo tullut kavereita - nyt on siis hyvä aika vähän tarkastella, että mitäpä aktiivisuusranneke on käytännössä elämääni tuonut. En yleensä sorru ostamaan hukkaostoksia, mutta siltikin ostohetkellä pieni ääni päässäni sanoi, että mietipä vielä kerran. Mietin, ja onneksi ostin, sillä koen että rannekkeesta on ihan oikeasti ollut  hyötyä. Tietenkin jokaisen kokemukset ovat yksilöllisiä, mutta tässä niitä hyviä juttuja joita itse olen saanut.

  • Motivaatio -  paljon herkemmin tulee lähdettyä kävelylle tai edes ulos tekemään jotakin kun huomaa, ettei askeleita ole päivän aikana kertynyt riittävästi
  • Konkreettinen tieto siitä, mitä tekee - ranneke on antanut ajattelemisen aihetta omista tavoista ja tottumuksista
  • Edistymisen seuranta - on kiva nähdä miten pikkuhiljaa askelmäärät kasvavat
  • Muutosten tekeminen - valitsen oikeasti ne portaat

Hävettää myöntää, mutta olen oikeasti ajellut kolmanteen kerrokseemme lähes poikkeuksetta aina hissillä, vaikka rappuset olen toisinaan jaksanut kävellä alaspäin. Viimeiset pari viikkoa rappujen kulkeminen kumpaankin suuntaan on muodostunut tavaksi ja olen yrittänyt harjoittaa tätä koulussa ja sellaisissakin paikoissa, joissa on liukuportaiden vieressä normiportaat.


Kuten aikaisemmin mainitsin, niin tämä aktiivisuusranneke on tosi näppärä puhelinsovelluksensa ansiosta, mutta myös netin selainversiota tulee vilkuiltua aina kun haluan vähän tarkempaa tietoa. Molemmissa on kuitenkin mahdollisuus saada päivän, viikon tai viimeisen 28 päivän ajalta yhteenveto. Niissä pystyy myös tekemään itselleen ruokasuunnitelman ja kirjaamaan syömiään asioita ruokapäiväkirjaan, mutta testauksen jälkeen totesin, että se on liian vaivalloista - valikoimissa ei ole ainoatakaan suomalaista tuotetta, ja vastaavanlaisten etsiminen vie paljon aikaa.


Kaikessa tosiaan on huonot puolensa ja voin kertoa, että herätyksen kanssa meinaa mennä hermo. Käsittääkseni hälytystä ei saa kokonaan poistettua kun sen kerran on luonut, mutta sitä voi muokata ja sen voi laittaa pois päältä. Kuitenkin huolimatta siitä, että napsautan sen aina off-asentoon joka ilta, se värisee ranteessani aina samaan aikaan joka aamu. :D Herätyksen poissaanti (samoin kuin nukkumistilaan siirtyminen) ei myöskään aina onnistu pelkästään parin sekunnin naputtelulla, vaan laitetta saa taputella välillä useampaankin otteeseen ennen kuin se suostuu haluttuun toimintoon. Suosittelen myös olemaan hukkaamatta laitteen mukana tulevaa laturia, sillä esimerkiksi tänään on varmasti tullut 10 000 askelta täyteen, mutta en näe sitä mistään - aktiivirannekkeesta oli akku loppu ja sohvan alle päätynyttä laturia etsittiin koko päivä.


Eniten olen yllättynyt siitä, miten huomaamaton Fitbit Flex loppujen lopuksi on. Olen muutamaan kertaan kyllä ottanut sen pois kun on kaivannut lomailua ainaisesta mittaamisesta, mutta muuten sitä ei oikeastaan enää edes huomioi.

En tiedä kuinka kiinnostava tällainen "arvostelu" oli, mutta toivottavasti joku samaa tai samankaltaista laitetta harkitseva tästä hyötyi. :) Huomenna on viikkopunnituksen aika ja pyrin päivittämään vähintään edistymisosiota. Hyvää alkavaa viikkoa!

2 kommenttia:

  1. Mulla on käytössä vastaavanlainen aktiivisuusranneke, Polarin Loop. Ja kyllä se kummasti motivoi illallakin ramppaamaan vaikka ympäri kämppää, jotta tarvittavat askeleet tulee täyteen.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en ole ihan vielä alkanut ravamaan täällä kotona, mutta tuolla ulkosalla kyllä haluaa ottaa niin monta askelta kuin vain suinkin kykenee. :D Kiva kun jätit kommenttia!

      Poista

Kiitos asiallisista kommenteista!